Prebreak 6+
Op 6-jarige leeftijd is een danser eigenlijk nog te jong om te gaan breakdancen. Dit omdat de danser nog niet voldoende kracht ontwikkeld heeft. Maar we weten dat er heel veel toch staan te popelen om te breakdancen. Daarom hebben wij dan ook deze les ingevoerd. Hier worden de beginselen van breakdance aangeleerd op een speelse wijze. De kids leren toch al een paar “trucjes” en breakdancepasjes.
achtergrond2
005_DSC1132 (2)
Break
Breakdance is ontstaan op de “Breaks” van de muziek. Op de “Breaks” deden de B-boys en B-girls hun acrobatische moves. De stijl ontstond op straat in de buitenbuurten van New York. In deze lessen komen de 4 elementen van Breakdance aan bod: toprocks, footworks, powermoves en freezes.
Break 9+ A: Beginners/Half-gevorderd
Break 12+ B: Gevorderd
Break Technique
Het niveau van deze les ligt hoger dan de gewone Breakdance lessen. Hier wordt vooral gefocust op tricks en powermoves. Er zullen dus heel veel krachtoefeningen aan te pas komen.
MOET gecombineerd worden met een andere breakdance les.
break technique
247_8NR6104 (2)
Urban
Deze les is een combinatie van verschillende “stand-up” stijlen: clipstyle, hiphop, popping, locking, house…
Deze les kan gevolgd worden vanaf de leeftijd van 10 jaar. Ervaring is voor deze les niet vereist.
Girly
De naam spreekt voor zich: vrouwelijk dansen.
Superhippe dansstijl die onder de noemer clipstyle behoort. Maar natuurlijk worden de bewegingen veel “girlier” uitgevoerd.
Deze les kan gevolgd worden vanaf 12 jaar. Ervaring is niet vereist.
girly
klassiek ballet
Klassiek ballet
Deze les is de meest technische van ons volledige lesaanbod. Hier wordt heel hard gestreefd naar “de perfectie”. De les start aan de barre om zo de perfecte lichaamshouding te ontwikkelen. Kracht, lenigheid en lichaamsbeheersing zijn zo wat de cruciale termen binnen deze les. Ballet is de basis van vele stijlen en helpt de danser ook beter te worden in deze andere stijlen. Deze les moet dan ook gevolgd worden indien men modern jazz doet.
Wie een reeds een goede techniek beheerst, kan op zaterdag de balletles volgen, hier wordt gedanst op pointes. Dit kan enkel mits combinatie met een andere balletles en met goedkeuring van de leraar.
Klassiek ballet 1 (6+)
Klassiek ballet A (9+): 0 – 2 jaar balletervaring
Klassiek ballet B (12+): 3 of meer jaar ervaring
Klassiek Ballet Pointes B (12+): 3 of meer jaar ervaring
Jazz
Deze stijl lijkt het meest op klassiek ballet, maar het is een vrijere manier van bewegen. Er kunnen bewegingselementen van andere dansstijlen toegevoegd worden. Het is ten zeerste aangeraden om deze les te combineren met de les Klassiek Ballet. De dansers zullen zo veel meer techniciteit ontwikkelen en dus sneller evolueren.
Jazz 6 +
Jazz 10+
031_8NR5609 (2)
tumblr_inline_oq738yyGNK1u872hh_500
Modern Jazz
Moderne dans is eigenlijk een verzamelnaam van zeer veel verschillende danstechnieken. Het is ontstaan na Klassiek Ballet omdat men op zoek ging naar andere danstechnieken voor het lichaam. Hier dient het lichaam meer als expressie- en uitdrukkingsmiddel en gaan we ook meer focussen op “floorwork”.
De stijl zoals de naam het reeds zegt, is een samenvoeging van modern en jazz (uitleg: zie hierboven). Soms worden de stijlen apart aangeboden in de les, vooral in het technische gedeelte dan. Vaak worden ze samengevoegd, vooral wanneer we meer focussen op repertoire (choreografie).
Deze les MOET gecombineerd worden met een les Klassiek Ballet
Modern/Hedendaags
Hedendaagse dans is een podiumdans zonder vaststaand bewegingspatroon. Deze stijl is verder gevloeid uit moderne dans en is nog vrijer geworden. Het is een verzamelbegrip van zeer veel verschillende danstechnieken.
We leren om los te bewegen (release) en onze energie juist te doseren zodat we én traag én snel leren dansen. We gaan aan de slag met (gerichte) improvisatie, partnerwerk en lifts. We hebben aandacht voor een juist ruimtegebruik. Tot slot leren we om inhoud aan de bewegingen te geven (performance).

Hier komen dus zowel moderne dans als hedendaagse dans aan bod. Ervaring is voor deze les niet vereist.
543_8NR6552 (2)
197_DSC1528 (2)
Allegro Dance Company
Kids/Youth Company
Deze groep wordt opgeleid voor shows.
Selected group: Enkel leerlingen die een uitnodiging hebben gekregen of leerlingen die de eerste les komen proberen/auditie doen en een akkoord hebben van de choreografen.
Hier gaan we niet focussen op leeftijd maar eerder op niveau.
In deze les wordt puur aan choreografie gewerkt. Vandaar we wel streng zijn op het volgen van andere lessen waar wel tijd aan het uitleggen van techniek wordt besteed.
Vereisten:
• B-boys/B-girls: Volgen minstens
- 1 les breakdance
- Break Techniques
- Wij raden ook wel aan om de les Urban te volgen, deze is niet verplicht, maar het zal de danser helpen bij het opnemen van een choreografie.

• Modern girls/boys: Volgen minstens
- 1 balletles (meisjes moeten hierbij ook de pointesles volgen)
- modern jazz
- modern(fusion) of modern/hedendaags
Performance Intensives
Een gastchoreograaf werkt gedurende verschillende workshops aan “de performance” van gevorderde/professionele dansers.
Bij de ene intensive kan er gewerkt worden aan een videoshoot, bij de andere aan techniek, bij de volgende dan aan een voorstelling…
Houd zeker onze website/facebook/instagram in de gaten om op de hoogte te blijven van onze volgende choreograaf.
Deze Intensives zijn enkel vanaf 18 jaar voor gevorderde tot professionele dansers.
performers 3