Prebreak 6+
Op 6-jarige leeftijd is een danser eigenlijk nog te jong om te gaan breakdancen. Dit omdat de danser nog niet voldoende kracht ontwikkeld heeft. Maar we weten dat er heel veel toch staan te popelen om te breakdancen. Daarom hebben wij dan ook deze les ingevoerd. Hier worden de beginselen van breakdance aangeleerd op een speelse wijze. De kids leren toch al een paar “trucjes” en breakdancepasjes.
prebreak
005_DSC1132 (2)
Break
Breakdance is ontstaan op de “Breaks” van de muziek. Op de “Breaks” deden de B-boys en B-girls hun acrobatische moves. De stijl ontstond op straat in de buitenbuurten van New York. In deze lessen komen de 4 elementen van Breakdance aan bod: toprocks, footworks, powermoves en freezes.
Break Technique
Het niveau van deze les ligt hoger dan de gewone Breakdance lessen. Hier wordt vooral gefocust op tricks en powermoves. Er zullen dus heel veel krachtoefeningen aan te pas komen.
MOET gecombineerd worden met een andere breakdance les.
break technique
acro & tricks
Acro & Tricks
Tegenwoordig verwacht men van dansers toch wel dat ze ook wat “kunstjes” kunnen. Dit is meer vergelijkbaar met een turnles maar dan specifieker voor dansers.
Urban
Deze les is een combinatie van verschillende “stand-up” stijlen: clipdance, hiphop, popping, locking, house…
Ervaring is voor deze les niet vereist.
Urban
clipdance
DanceMix
Een commerciële dansstijl waarvan de naam voor zich spreekt, een mix van verschillende dansstijlen.
De focus ligt vooral op fun en veel dansjes doen.
Klassiek ballet
Deze les is de meest technische van ons volledige lesaanbod. Hier wordt heel hard gestreefd naar “de perfectie”. De les start aan de barre om zo de perfecte lichaamshouding te ontwikkelen. Kracht, lenigheid en lichaamsbeheersing zijn zo wat de cruciale termen binnen deze les. Ballet is de basis van vele stijlen en helpt de danser ook beter te worden in deze andere stijlen.
Wie reeds een goede techniek beheerst, kan ook pointesles volgen. Dit kan enkel mits combinatie met een andere balletles en met goedkeuring van de leraar.
klassiek ballet
ballet B pointes
Pointes
Een aanvullende les op de balletles. Hier wordt gedanst op pointes.
Jazzballet
Hier worden de beginselen van het klassieke ballet aangeleerd maar op een iets minder technische en meer dansante wijze. Vandaar de combinatienaam jazzballet.
jazzballet
modern
Modern
Moderne dans is eigenlijk een verzamelnaam van zeer veel verschillende danstechnieken. Het is ontstaan na Klassiek Ballet omdat men op zoek ging naar andere danstechnieken voor het lichaam. Hier dient het lichaam meer als expressie- en uitdrukkingsmiddel en gaan we ook meer focussen op “floorwork”.
Sterk aangeraden om ook klassiek ballet te volgen.
Modern/Hedendaags
Hedendaagse dans is een podiumdans zonder vaststaand bewegingspatroon. Deze stijl is verder gevloeid uit moderne dans en is nog vrijer geworden. Het is een verzamelbegrip van zeer veel verschillende danstechnieken.
We leren om los te bewegen (release) en onze energie juist te doseren zodat we én traag én snel leren dansen. We gaan aan de slag met (gerichte) improvisatie, partnerwerk en lifts. We hebben aandacht voor een juist ruimtegebruik. Tot slot leren we om inhoud aan de bewegingen te geven (performance).

Hier komen dus zowel moderne dans als hedendaagse dans aan bod.

Deze les is enkel voor gevorderde dansers.
modern hedendaags
ADC
AMC + AMC JUNIORS
Allegro Modern Company

Deze groep wordt opgeleid voor shows en wedstrijden.
De dansers worden geselecteerd op basis van auditie (18/9/2022)
De repetities hiervoor worden apart gepland samen met de dansers (voornamelijk op zondagen)

In deze les wordt puur aan choreografie gewerkt. Vandaar we wel streng zijn op het volgen van andere lessen waar wel tijd aan techniek wordt besteed.

Vereisten:
• AMC juniors: Volgen minstens
- 2 balletlessen
- 1 les Modern of Modern/Hedendaags
- Acro & Tricks

• AMC: Volgen minstens
- 1 balletles (2 lessen wordt aangeraden)
- 1 les Modern of Modern/Hedendaags (2 lessen wordt aangeraden)
ADC
Allegro Dance Company

Dit is onze mixed showgroep (alle leeftijden/alle stijlen)
Iedereen die in AMC of AMC juniors zit, zit automatisch ook in deze groep.
Andere dansers worden geselecteerd door de leraars in de lessen.
Wie voldoende niveau heeft, openstaat voor andere stijlen en graag extra shows wil doen, is welkom in deze groep!
Deze groep werkt vaak creatiever en met een breder spectrum.
001_019_M2_7980 (1)